ITWatch

Bevægelsesbibliotek skal lære robotter at programmere sig selv

En gruppe amerikanske forskere er ved at skabe et åbent bibliotek med videooptagelser af robotbevægelser. Det skal på sigt give robotter mulighed for at programmere sig selv.

Patricia De Melo Moreira/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Patricia De Melo Moreira/AFP/Ritzau Scanpix

På det amerikanske universitet Berkeley er en gruppe forskere lige nu igang med at etablere et åbent online bibliotek bestående af millioner af billeder og videoklip af robotter i bevægelse. Biblioteket skal på sigt udgøre et slags læringsbibliotek for robotter, der med kunstig intelligens skal kunne lære sig selv bevægelserne ud fra biblioteket.

Det skriver ing.dk.

Tanken er, at biblioteket skal gøre for robotteknologi, hvad den åbne billededatabase Imagenet har gjort for ansigtsgenkendelse. På Imagenet findes mere end 14 millioner billeder, der har spillet en stor rolle i udviklingen af ansigtsgenkendelse, skriver ing.dk.

"Vi kombinerer datasættet med to forskellige læringalgoritmer; visual foresights, som bruger fremadrettede forudsigelsesmodeller, og så omvendt overvågede modeller. I vores eksperimenter tester vi læringsalgoritmens evne til at arbejde på tværs af nye objekter, nye opgaver, nye scener, kameravinkler, gribere og endda helt nye robotter," skriver forskerne i et paper, de præsenterer senere på denne måned.

Faglig leder ved center for Robotteknologi på Teknologisk Institut i Odense, Rasmus Hasle, understreger dog overfor ing.dk, at der fortsat er lang vej før de selvlærende robotter vil være at finde på de danske fabriksgulve.

Dansk robotvirksomhed ser "enormt potentiale" på amerikansk marked

Robotfirma henter finansdirektør i Greenmobility

Danfoss-formand køber sig ind i robotselskab

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger