ITWatch

Robotter kan øge væksten i danske virksomheder med en femtedel

De danske virksomheder, der har taget robotteknologien til sig i sin produktion, oplever et produktivitetsboost og derfor øget vækst.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Når en dansk virksomhed investerer i robotteknologi, øger virksomheden i gennemsnit sin medarbejderskare med 8 pct. og sin omsætning med 20 pct. Det viser et nyt studie fra den danske ph.d.-studerende Anders Humlum, der studerer ved Princeton University i USA, skriver Børsen.

Ifølge Børsen dækker tallet for de flere medarbejdere dog en skævvridning i udviklingen, hvor det hovedsageligt er teknologiarbejdere og ingeniører, osm bliver ansat i virksomhederne. Antallet af klassiske produktionsarbejdere er derimod faldet med 20 pct.

"Industrirobotter er en god ting for den enkelte virksomhed. Det øger deres produktivitet, og mit bedste estimat er, at det tillader dem at øge deres omsætning med omkring 20 pct.," siger Anders Humlum til Børsen.

Den ph.d.-studerendes studie viser også, at de selskaber, der har taget industrirobotterne til sig, i dag udgør omtrent halvdelen af den samlede omsætning i dansk erhvervsliv.

DI vil have stærkere robotteknologi i Danmark

Food tech-direktør investerer i udvikling: Tre kerneteknologier skal sikre global førsteplads

Scape Technologies har vokseværk: Vokser ud af hovedkvarteret

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger