ITWatch

Nyt samarbejde mellem it-selskaber skal udvikle chatbots til kommuner

Selskaberne Schultz og Botxo har indgået et samarbejde om at udvikle intelligente chatbots til kommuners borgerservice og a-kasser.

PR/Schultz
Simon Svarrer står som topchef i spidsen for Schultz, der har indgået et samarbejde med Botxo. Foto: PR/Schultz

Hurtigere svar på borgernes spørgsmål og mindre brug af ressourcer. Det er en af ambitioner bag udviklingen af en chatbot til kommuner, og det skal ske gennem et samarbejde mellem Schultz og Botxo. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Førstnævnte er kendt leverandør af fagsystemer og informationsløsninger til blandt andre kommuner og statslige myndigheder, mens sidstnævnte er specialiseret i udvikling af chatbot-løsninger.

"Styrken i samarbejdet er helt klart, at vi hver især fokuserer på det, vi er bedst til. Hos Schultz har vi et mål om at bidrage til en værdifuld brug af de teknologiske muligheder, der ligger, og som skaber værdi hos vores kunder."

"Botxo har i vores samarbejde fokus på at udvikle og drive teknologien, som vi kan drage nytte af," udtaler direktør for viden og indhold hos Schultz, Eskil Thygesen, i meddelelsen.

Ifølge Botxo findes svaret på 25 pct. af alle henvendelser hos en borgerservice allerede på kommunens hjemmeside. Derfor handler det om at udvikle en løsning, hvor brugerne undgår at spilde tid og bliver mere selvhjulpne. Samtidig kan kommunen i sidste ende spare ressourcer på at undgå at besvare telefonopkald.

"En chatbot gør det nemmere for borgeren at finde informationen, da chatbotten ved hjælp af kunstig intelligens hurtigt vil finde frem til svaret."

"Vores chatbot bygger på en teknologi, der gør det muligt for borgeren at stille spørgsmål i et naturligt sprog, i stedet for at skulle klikke sig igennem et stort, informationstungt website," udtaler adm. direktør for Botxo, Henrik Fabrin.

Domstolsstyrelsen: Det vil koste at rette nye problemer med udskældt it-system

De røde tal er vasket væk: It-leverandør vokser 20 pct. og ligger foran budgettet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger