ITWatch

Universal Robots overgår forventningerne og 15-dobler omsætningen på fire år

Den fynske robotvirksomhed Universal Robots satte i 2013 et mål om at gå fra en omsætning på 75 mio. kr. til over en mia. kr. i 2017 - et mål man både nåede og overgik i det seneste regnskab.

Foto: PR/Universal Robots

Det går støt fremad for den fynske robotvirksomhed Universal Robots, som i seneste årsregnskab for 2017 kan se omsætningen lande på over 1,1 mia. kr.

For blot fire år siden lød selskabets omsætning "kun" på 75 mio. kr., mens man i 2016 kunne fremvise en omsætning på 662 mio. kr.

Det betyder, at selskabet over en fireårig periode har formået at femtendoble sin omsætning, men fra Universal Robots lyder det, at de solide vækstrater ikke er slut endnu.

"Ser vi frem i 2018, så forventer vi yderligere vækst i størrelsesordener af mindst 50 pct.," lyder det i en pressemeddelelse fra Jürgen von Hollen, bestyrelsesformand i Universal Robots, som fortsætter:

"Robotmarkedet forventes fortsat at blive en af de definerende vækstmotorer i automatiseringsmarkedet i de kommende år. Det er min forventning, at vi i Universal Robots fortsat vil kunne bruge vores position som markedsleder som løftestang til at vokse i samme takt, eller endda mere, end det samlede marked 2018."

Hvad angår bundlinjen, så er den også fulgt med op, idet Universal Robots for 2017 kan fremvise et overskud på små 175 mio. kr. sammenlignet med 74 mio. kr. i 2016. I 2013 lå resultatet på 8,6 mio. kr.

Virksomheden åbnede i 2017 flere kontorer uden for Danmarks grænser, og er nu oppe på 22 kontorer i 15 lande, mens antal ansatte stille, men sikkert, nærmer sig de 500 - heraf to tredjedele i hovedkvarteret i Odense og en tredjedel fordelt på udenlandske kontorer.

Universal Robots finder ny it-partner på Fyn 

Vækstfonden skærper kravene til fremtidens iværksættere 

Universal Robots fik robotmiljøet i Odense til at blomstre med sine arme 

Robot-skræk: Automatisering peger mod kaos, kaos – og mere kaos 

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs