Kunstig intelligens vil drive stor chipvækst og støtte teknologiaktier

”Kunstig intelligens vil forblive en vækstdriver for efterspørgslen efter halvledere indtil 2025,” vurderer man i banken UBS.
Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Udbredelsen af kunstig intelligens vil fortsat drive en kraftig øget efterspørgsel på mere avancerede chips, og det vil sikre en solid vækst for sektoren de kommende år.

Det er vurderingen fra investeringsbanken UBS efter regnskabet for tredje kvartal fra den førende aktør inden for chips til kunstig intelligens, Nvidia.

Chipkæmpen gentog nemlig kunststykket fra andet kvartal, om end ikke med samme kraft, ved at levere et bedre regnskab og en mere optimistisk prognose end ventet.

”Kunstig intelligens vil forblive en vækstdriver for efterspørgslen efter halvledere indtil 2025,” hedder det i en kommentar fra den schweiziske bank.

”Uden at foretrække specifikke selskaber ser vi en positiv fremtid for den brede globale halvledersektor, som, vi tror, kunne registrere mere end 50 pct. indtjeningsvækst i 2024 og stærk momentum ind i 2025.”

UBS har tidligere spået en gennemsnitlig årlig indtjeningsvækst fra 2022 til 2027 på 38 pct., men nu er risikoen for, at det vil blive endnu bedre.

Samtidig peges det på, at selskaber inden for software og platforme, der kan nyde gavn af kunstig intelligens, vil kunne stige yderligere.

”Når anvendelser af kunstig intelligens udvides til flere brancher, forventer vi, at flere aktier inden for teknologisektoren vil have gavn af det, især software- og internetaktier, der er særligt godt positioneret til at tjene på deres investering i kunstig intelligens.”

UBS fremhæver samtidig, at eksponering mod teknologi i USA også er investering i kvalitetsselskaber, som vil klare sig relativt bedre i den sidste del af en vækstcyklus. Her er afkastet på investeringen højere end alle andre sektorer, ligesom de har stærke balancer.

”Så vi ville overveje at bruge enhver nært forestående konsolidering inden for teknologi og halvledere som en mulighed for at øge eksponeringen. Vi fortsætter med at have en positiv holdning til softwaresegmentet, især på grund af dets defensive kvaliteter og vores forventning om en bredere efterspørgsel efter kunstig intelligens.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også