ITWatch

Musk sigter mod at gennemføre opkøb af Twitter fredag

Elon Musk sigter efter at gennemføre overtagelsen af det sociale medie Twitter på fredag, ifølge Bloomberg.

Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Verdens rigeste person, Elon Musk, planlægger at gennemføre overtagelsen af det sociale medie Twitter på fredag.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder, som oplyser, at det har Tesla-topchefen informeret sine bankforbindelser om på en videokonference tirsdag.

Den samlede pris for Twitter er på 44 mia. dollar, og Elon Musk vil levere langt den største del selv, ligesom andre eksterne investorer er med i hans konsortium, men storbankerne på Wall Street har desuden tidligere forpligtet sig til at komme med 13 mia. dollar i lånefinansiering.

Bankerne, der blandt andet tæller Morgan Stanley og Barclays, har fået lagt sidste hånd på låneaftalen, der nu kun mangler at blive underskrevet, skriver Bloomberg News.

Efter meldingen er aktien i Twitter steget med 2,7 pct. til 52,90 dollar, mens den lå nærmest uændret forinden. Elon Musk vil give en samlet pris på 54,20 dollar per aktie i Twitter, så markedet handler fortsat det sociale medies aktie med en vis risikopræmie på 2,8 pct. på, at opkøbet alligevel ikke bliver til noget.

Bankerne bag finansieringen er blevet fanget på det forkerte ben i forbindelse med handelen, fordi de oprindeligt indgik aftalen med Elon Musk tilbage i april. Derefter trak han sig dog fra opkøbet, inden han igen i sidste måned foretog sig endnu en kovending.

I mellemtiden er renterne dog steget markant i USA, hvilket omvendt betyder lavere obligationskurser, og flere analytikere har i amerikanske medier på den baggrund anslået, at bankerne står til at tabe flere hundrede millioner dollar på baggrund af de lavere kurser i markedet.

Elon Musk skal i tirsdagens konference på den baggrund også have lovet bankerne, at han vil bistå med at markedsføre salget af de nye obligationer i markedet.

Twitter: Elon Musk vil fyre 75 pct. af alle ansatte

Elon Musks køb af Twitter er kommet i myndighedernes søgelys

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs