ITWatch

Amerikanske børsmyndigheder bad Twitter om beregningsmetoder

Twitter har gentaget sin tidligere kommentar til myndighedernes undersøgelse, hvilket blandt andet er, at falske konti eller spamkonti er færre end 5 pct. af Twitter-brugere.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Dagens nyt i den højt profilerede retssag mellem Twitter og Tesla-stifter Elon Musk er et brev fra de amerikanske amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC).

Af brevet fremgår det, at børsmyndighederne har bedt Twitter fortælle, hvordan det sociale medie beregner antallet af falske konti eller spamkonti, hvilket er et central emne i den juridiske kamp med Elon Musk. Brevet blev sendt i midten af juni, men blev først offentliggjort onsdag, skriver Reuters.

Twitter har gentaget sin tidligere kommentar til myndighedernes undersøgelse, hvilket blandt andet er, at falske konti eller spamkonti er færre end 5 pct. af Twitter-brugere, der kan få vist annoncer.

”Twitter mener, at det allerede i tilstrækkelig grad afslører den metode, det bruger til at beregne disse tal,” lød det fra selskabet allerede den 22. juni.

Brevet dukker op blot en dag efter, at en tidligere sikkerhedschef hos Twitter havde fortalt de amerikanske myndigheder, at virksomheden vildledte brugere og regulatorer om ”ekstreme” sikkerhedshuller. Twitter har dog afvist beskyldningerne, der kan give Elon Musk flere muskler at spille med i retssagen, der omhandler, om han kan løbe fra sit tilbud på Twitter på 40 mia. dollar eller ej. Musk har trukket sig fra købet, da han mener, han er blevet villedt af Twitter netop om antallet af falske konto på det sociale medie.

SEC beskæftiger sig primært sig med aktiviteter, der involverer værdipapirer, hovedsageligt aktier og obligationer, men kan også undersøge børsnoterede virksomheders kommunikation for at verificere, at de giver et pålideligt billede af en virksomheds aktiviteter.

Sagen begynder den 17. oktober og skal efter planen vare fem dage.

Tirsdag var det en klage fra Twitters tidligere sikkerhedschef, Peiter Zatko, der gik på alvorlige mangler i den måde, hvorpå Twitter håndterer brugernes personlige data samt i selskabets forsvar mod hackere, skrev Bloomberg News, der har set whistleblower-rapporten.

Derudover anklager Peiter Zatko også sin tidligere arbejdsgiver for at prioritere vækst frem for at nedbringe antallet af falske brugere. Angiveligt skulle ledelsen være blevet tilbudt kontante bonusser på op mod 10 mio. dollar for at øge antallet af daglige brugere.

Twitter stiger 2,4 pct. onsdag.

Bookingplatform får flere investorer ombord

Digital post kører igen efter problemer

Schneider bekræfter rygte om opkøbsplan af Aveva

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs