ITWatch

Analytikere: Vestas slipper relativt billigt fra cyberangreb

"Mit indtryk er, at Vestas ikke har været så lammet af det her, som eksempelvis nogle af de andre selskaber har været," siger Jacob Pedersen, analysechef i Sydbank, til Børsen.

Foto: vestas

Konsekvenserne af hackerangrebet mod Vestas ser ud til at blive en del mindre end tilfældet var for andre store børsnoterede selskaber som ISS, Demant og A.P.Møller-Mærsk.

Det skriver dagbladet Børsen.

I november blev Vestas' it-systemer brudt ind af hackere, som truede med at offentliggøre stjålne data, hvis ikke selskabet betalte en løsesum. Det nægtede vindmølleproducenten, og sidenhen er informationer blevet lagt ud på nettet. Alligevel ser Vestas ud til at slippe relativt billigt fra datatyveriet.

"Det er altid alvorligt, når en virksomhed bliver ramt af et cyberangreb. Når det er sagt, så virker det ikke til, at det får den store indvirkning på forretningsomfanget," kommenterer aktieanalytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær over for Børsen.

Hun peger på, at dataindbruddet ikke ser ud til at have påvirket kunderne eller forsyningskæderne, om end det har koster tid og penge, også til eksterne konsulenter, at få genåbnet systemerne.

"Mit indtryk er, at Vestas ikke har været så lammet af det her, som eksempelvis nogle af de andre selskaber har været," siger Jacob Pedersen, analysechef i Sydbank, også.

Sikkerhedsbrist kan føre til hackerangreb af virksomheder verden over

Her er de kriminelles høst af data fra Vestas

Efterretningstjeneste: Vestas-hackere kan have bånd til angreb på olieledning 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs