ITWatch

Tencent gør op med lukket "økosystem" for at efterleve krav fra Kina

Techgiganten vil gøre sociale medie Wechat mere åbent for kinesiske brugere, men vil dog fortsat begrænse indhold udefra.

Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979

Den kinesiske techgigant Tencent har nu gjort det muligt for brugerne af det sociale medie Wechat at henvise til indhold på konkurrenters hjemmesider.

Det sker i et forsøg på at imødekomme den kinesiske regerings krav om ophøret af lukkede "økosystemer", skriver Bloomberg News.

Brugere på Wechat vil fra fredag kunne tilgå indhold fra konkurrenterne som Alibabas onlinebutik Taobao og Tiktok-ejer Bytedances videoapp Douyin.

Tidligere har links til konkurrenters indhold været forbudt territorium at tilgå gennem Wechats milliardvis af brugere.

Det mere åbne Wechat er dog ikke uden sine begrænsninger - henvisninger til udefrakommende indhold er begrænset til enkeltsamtaler, skriver Bloomberg News.

De kinesiske myndigheder har lagt pres på teknologiselskaberne i Kina for at stoppe restriktionerne siderne imellem. I stedet kræver regeringen mere åbne grænser mellem selskaberne for at begrænse datamonopol samt for at beskytte forbrugerne.

 

Kinesiske spilselskaber svækkes efter ny kritik fra Kinas regering

Store kursfald i kinesisk tech indeholder muligheder

Kina forbyder børn at spille videospil i over tre timer om ugen 

Mere fra ITWatch

Peter Colsted er ny formand hos Schultz

It-selskabet Schultz får ny bestyrelsesformand i skikkelse af den garvede tech-boss Peter Colsted. Han skal være med til at øge selskabets aftryk på både det offentlige og private marked, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs