ITWatch

Tencent gør op med lukket "økosystem" for at efterleve krav fra Kina

Techgiganten vil gøre sociale medie Wechat mere åbent for kinesiske brugere, men vil dog fortsat begrænse indhold udefra.

Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979

Den kinesiske techgigant Tencent har nu gjort det muligt for brugerne af det sociale medie Wechat at henvise til indhold på konkurrenters hjemmesider.

Det sker i et forsøg på at imødekomme den kinesiske regerings krav om ophøret af lukkede "økosystemer", skriver Bloomberg News.

Brugere på Wechat vil fra fredag kunne tilgå indhold fra konkurrenterne som Alibabas onlinebutik Taobao og Tiktok-ejer Bytedances videoapp Douyin.

Tidligere har links til konkurrenters indhold været forbudt territorium at tilgå gennem Wechats milliardvis af brugere.

Det mere åbne Wechat er dog ikke uden sine begrænsninger - henvisninger til udefrakommende indhold er begrænset til enkeltsamtaler, skriver Bloomberg News.

De kinesiske myndigheder har lagt pres på teknologiselskaberne i Kina for at stoppe restriktionerne siderne imellem. I stedet kræver regeringen mere åbne grænser mellem selskaberne for at begrænse datamonopol samt for at beskytte forbrugerne.

 

Kinesiske spilselskaber svækkes efter ny kritik fra Kinas regering

Store kursfald i kinesisk tech indeholder muligheder

Kina forbyder børn at spille videospil i over tre timer om ugen 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs