ITWatch

Først Facebook - nu skal Google under kongressens lup

Google er på vej til at blive undersøgt af den amerikanske kongres, skriver medie.

Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez

Efter at have undersøgt Facebooks ageren i forhold til datadeling og samarbejde med udenlandske virksomheder, så er turen nu kommet til, at medlemmer af den amerikanske kongres finder luppen frem og kører den henover den anden store IT-gigant Google, for at se, hvordan den samarbejder med den kinesiske mobilproducent Huawei. Det skriver The Wall Street Journal torsdag.

Undersøgelsen af en del af Googles styresystem til mobiltelefoners, Androids, partnerskab med Huawei kommer i kølvandet af, at kongressen har kigget nærmere på, hvordan Facebook har delt data med fire kinesiske teleselskaber herunder Huawei. Facebook meddelte torsdag, at man vil afvikle det samarbejde inden udgangen af ugen.

Ifølge avisen vil flere medlemmer af af de to kamre i kongressen også udtrykke deres misbilligelse af Googles samarbejde med Huawei, der har tætte kontakter til den kinesiske regering, da Google i denne uge meddelte, at man ikke vil forlænge et samarbejde med det amerikanske forsvar på området for kunstig intelligens. Google bøjede sig i den forbindelse for internt pres fra medarbejderne, som ikke mente, at deltagelsen i militært projekt var på linje med selskabets slogan "do the right thing".

Amerikanske politikere og myndigheder har påpeget, at Huawei sammen med andre kinesiske selskaber udgør en trussel mod USA's nationale sikkerhed, da man mener, at selskaberne ikke vil kunne afvise den kinesiske regerings eventuelle ønske om at lade selskabernes produkter anvende til at spionere på amerikanere og amerikanske interesser. Det har Huawei og de øvrige selskaber dog klart afvist.

Ifølge The Wall Street Journal kan det komme på tale, at Google officielt bliver bedt om at svare på spørgsmål eller vidne for kongressen.

Google og Huawei indgik tidligere i år, i januar, en aftale om, at Huawei kunne bruge Android i sine mobiltelefoner til at sende SMS'er, billeder og andet multimedieindhold. Google har dog gennem de senere år annonceret tilsvarende aftaler med dusinvis af teleselskaber og mobilproducenter.

Facebook dropper kinesiske Huawei efter sag om datadeling

Facebook-boss kommer til høring i Europa-Parlamentet 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs