Nye EU-tal forudser dansk udfordring: "Hvordan skal vi trylle 200.000 it-specialister frem?"

Det vil kræve en massiv politisk indsats, hvis Danmark ikke skal sakke bagud i forhold til resten af Europa på den digitale front. 
Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH

200.000. 

Så mange flere it-specialister skal Danmark have om otte år ifølge IT-Branchen, der har kigget nærmere på en forudsigelse fra EU på området. 

EU anslår, at der i alt skal være 20 millioner it-specialister indenfor EU om otte år, hvis man skal kunne følge med efterspørgslen på digitale kompetencer på arbejdsmarkedet.

I dag er der cirka 160.000 beskæftigede it-specialister herhjemme, mens der er 8,9 millioner i Europa, og skal Danmark følge forudsigelsen fra EU, skal vi herhjemme beskæftige 360.000 i 2030.

”Det helt store spørgsmål er, hvordan vi skal trylle de 200.000 ekstra it-specialister frem på blot otte år. Det er en kæmpe udfordring, som vil kræve en massiv politisk indsats, hvis vi ikke skal falde bagud i forhold til resten af Europa på den digitale front,” siger Natascha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen, i en pressemeddelelse. 

Ifølge IT-Branchen går det langsommere i Danmark end i andre EU-lande med at skaffe it-specialister. Siden 2010 er antallet herhjemme steget med 27,4 pct., mens det i Sverige er steget med 41,1 pct. og i EU som helhed med 31,9 pct. 

”Det er stærkt bekymrende, at vi mangler de digitale håndværkere, der skal bygge og sikre vores fremtidige samfund. Hvis vi ikke får løst den udfordring, risikerer vi lavere vækst, beskæftigelse og velfærd i forhold til resten af Europa,” siger Natascha Friis Saxberg. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også