ITWatch

Professor ser potentiale i it-giganters samarbejde med jobcenter

Et nyt samarbejde mellem Atea, Microsoft og Jobcenter Aarhus berører kun ganske få ledige, men arbejdsmarkedsforsker ser potentiale i initiativet.

Selv et mindre forsøg på at give ledige akademikere it-kompetencer kan få effekt, mener Bent Greve, professor på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet. | Foto: PR/Roskilde Universitet

Atea, Microsoft og Jobcenter Aarhus står bag et nyt forløb, der giver højtuddannede ledige mulighed for at få en ud af fire mulige Microsoft-certificeringer.

Formålet er at give flere ledige it-kompetencer, men effekten af forløbet er umiddelbart temmelig begrænset med kun 80 deltagere. Til sammenligning beskæftiger alene Atea cirka 1.600 mennesker i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs