ITWatch

V og K slås for tekniske studiepladser

V og K slås nu for at bevare fag indenfor it og naturvidenskab i forbindelse med nedlæggelse af studiepladser, skriver Børsen.

Foto: ITU / PR

V og K bakker nu Danske Universiteter op i kritikken af, at nedlæggelse af studiepladser rammer efterspurgte kompetencer inden for bl.a. it og naturvidenskab.

V og K vil derfor friholde disse pladser, selvom de to partier står med bag sommerens aftale om udflytning af studiepladser, skriver Børsen.

“Vi er optagede af at sikre et Danmark i bedre uddannelsesbalance. Men når det kommer til den del, der handler om at skulle lukke uddannelsespladser, så er vi på ingen måde interesserede i, at det munder ud i færre it- eller ingeniørstudiepladser eller for den sags skyld på naturvidenskab,” siger uddannelsesordfører Ulla Tørnæs (V).

De Konservative bakker op.

“Vi skal sikre os, at der ikke bliver skåret på de uddannelser, der er efterspurgt i erhvervslivet,” siger uddannelsesordfører Britt Bager (K) til avisen.

NNIT-topchef: "Stærkt problematisk at beskære antallet af it-uddannelsespladser"

IDA-medlemmer ønsker ikke at blive udflyttet 

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs