ITWatch

Wework på vej på børsen

Wework er endelig på vej mod en børsnotering efter flere års tumult, skriver Financial Times.

Foto: Zz/AP/Ritzau Scanpix

Wework får endelig sin debut på New York Stock Exchange, efter at en SPAC-fusion på 9 mia. dollar er blevet godkendt af aktionærer i en børsskal. Derved afsluttes ejendomsselskabets toårige tumultagtige vej mod børsnotering.

Det skriver Financial Times.

Weworks værdiansættelse fra aktionærerne i Bowx, som er en børsskal noteret i New York, på 9 mia. dollar gør selskabets profil mere ydmyg end ved første børsnoteringsforsøg. Softbank vurderede i 2019 selskabet til 47 mia. dollar, få måneder inden Weworks første mislykkede forsøg om at blive noteret.

Wework har i de seneste år forsøgt at berolige investorer og offentligheden med, at selskabet har nedtonet nogle af de ting, der blev undersøgt under det tidligere forsøg på en notering, skriver avisen.

Blandt andet trådte selskabets medstifter og administrerende direktør, Adam Neumann, tilbage i 2019 efter pres fra investorerne. Han blev erstattet af ejendomsveteranen Sandeep Mathrani.

Wework har samtidig skruet ned for sine omkostninger, reduceret antallet af kontorlokationer og fokuseret på selskabets kerneforretning.

Alligevel står Wework til at tabe milliarder af dollars. Selskabet har ifølge Financial Times afsløret over for investorer, at det tabte 3,2 mia. dollar i 2020.

I 2021 venter selskabet ikke at indfri forventningerne om en omsætning på 3,2 mia. dollar. I første halvår omsatte selskabet for 1,2 mia. dollar i første halvår, mens andet halvår ventes at indbringe 1,5 mia. dollar, fremgår det.

Analytiker venter sig meget af svenske Eworks 

Templafy jagter marked med 1,2 mia. brugere: Internt går man efter en børsnotering 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs