ITWatch

Norske it-folk får større lønforhøjelser end danske

I Norge ventes it-ansatte at få stige op til 3,5 procent i løn det kommende år. Det er mere end i Danmark. Men særligt et par områder vil skille sig ud.

Foto: Anthon Unger

Hvis man kan noget med it-sikkerhed, er der en god sandsynlighed for, at der snart kommer en del ekstra i lønningsposen, hvis man arbejder i Norge.

Det venter Fredrik Sylvesen, der er direktør for strategi og forretningsudvikling i den norske interesseorganisation, IKT Norge, der overfor digi.no peger på, at lønudviklingen vil byde på store forskelle de kommende år. Særligt er der blandt andet brug for systemarkitekter og udviklere – og altså også sikkerhedsfolk, siger han til mediet.

I Norge stiger lønningerne inden for it-erhvervet hurtigere end de danske.

Det viser tal fra analysehuset Nordic Reward Partners, der peger på, at Danske it-ansatte over en bred kam kan forvente lønstigninger på 2-2,5 procent det kommende år. I Norge ligger tallet en procent højere - og det skyldes blandt andet, at Norge, ligesom Danmark, har stor mangel på IT-professionelle.

Blandt andet vurderes det, at der mangler 40.000 ansatte med it-uddannelser i 2030. Det presser lønniveauet op

Lønninger i it-branchen stiger mindre end gennemsnittet

Penneos topchef er mere investor end direktør 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs