ITWatch

Dansk Google-chef vil efteruddanne fyrede lufthavnsansatte

Google har indgået et samarbejde med Tårnby Kommune, der skal hjælpe ledige lufthavnsmedarbejdere til at komme i arbejde, skriver Børsen.

Foto: Jens Dresling

Googles danske topchef, Malou Aamund, vil efteruddanne nogle af de folk, der er blevet fyret i Københavns Lufthavn på grund af coronakrisen, skriver Børsen.

Google har indgået et samarbejde med Tårnby Kommune og jobcentret for lufthavnsansatte, der er blevet arbejdsløse som følge af coronakrisen, og planen er, at 100 ledige skal på et fire ugers kursus med titlen "Digital Koordinator", hvor man blandt andet lærer om hjemmesidedesign og sociale medier.

Google har siden 2012 lavet lignende kurser, og i et pilotprojekt med Københavns Kommune, hvor 2.000 ledige deltog, kom 8 af 10 ledige i arbejde efter Google-kurset.

"Det skal ikke bare være en uddannelse i Google-produkter, men i alt det, virksomheder efterspørger – hvordan får man sine produkter sat til salg online, hvordan får man digital synlighed, hvordan laver man nyhedsbreve. Det skal være meget praksisnært og ikke noget langt og akademisk," siger Malou Aamund til Børsen, hvor hun understreger, at Google ikke tager penge for kursusforløbet.

Danmark tiltrækker it-talenter fra udlandet i hobetal: 48 pct. flere på tre år

Trine byttede Visma ud med grillbar i Gilleleje: "Folk synes, det var vanvittigt"  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs