ITWatch

Erhvervsbosser og fagforening vil have indført digitalt kørekort

Arbejdsgivere og arbejdstagere lancerer i fællesskab et forslag om at alle danskere over 18 år skal have gratis adgang til et nationalt, statsejet uddannelsesprogram, der skal styrke de digitale kompetencer.

Foto: Photo by Markus Spiske temporausch.com from Pexels

Det er afgørende at have forståelse for it i et moderne samfund anno 2019 og derfor bør staten tilbyde alle over danskere 18 år et digitalt kørekort.

Det foreslår en alliance af arbejdsgivere og arbejdstagere i et indlæg i Børsen. Afsenderne er Dansk Erhverv-direktør Brian Mikkelsen, Kim Simonsen, formand for HK, samt André Rogaczewski, der er adm. direktør i Netcompany og stifter af initiativet Digitalt Dogme.

"Alle danskere over 18 år skal have gratis adgang til et nyt nationalt, statsejet uddannelsesprogram, der styrker grundlæggende digitale kompetencer og giver en stærkere forståelse for digitalt design, data og programmering. Et digitalt kørekort delt op i moduler, som man kan tage online," skriver de.

"Uddannelsesprogrammet handler om at give alle et godt digitalt fundament, så medarbejdere f.eks. bedre kan bringe deres erfaringer og ekspertviden om arbejdsgange i spil, når arbejdspladsen skal have robot-software eller nye it-systemer."

Det fremgår ikke, hvordan finansieringen skal skrues sammen, men skribenterne henviser til en undersøgelse fra World Economic Forum om, at Danmark i 2025 kan hente gevinster for knap 90 mia. kr., hvis vi bliver bedre til at udnytte de teknologier, vi allerede har i dag.

"Skruer man op for digitalisering, kan man åbne helt nye døre til jobskabelse og vækst - men det kræver, at både medarbejderne og ledelsen har de grundlæggende færdigheder til at forstå og spotte potentialerne," skriver de.

Digitalisering og kunstig intelligens skal sikre bedre velfærd

Ida Auken: Danmark står stærkt til fremtidens digitale udvikling

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger