ITWatch

Firmaer mangler it-medarbejdere, men hyrer ikke Steffan som lærling

Mens virksomheder skriger efter it-medarbejdere, uddanner de dem ikke. Datatekniker-lærling har fået 20 afslag på praktikplads.

/Ritzau/Mikkel Tariq Khan
Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Firmaer landet over har hårdt brug for medarbejdere med stærke it-kompetencer, men paradoksalt nok er der stor mangel på praktikpladser for de it-studerende.

Det skriver DR Syd.

En af dem, der har sendt mange ansøgninger for at komme i praktik i en virksomhed, er 19-årige Steffan Kjer Høi fra Sønderborg.

Han har været datatekniker-lærling på EUC Syd i Sønderborg gennem halvandet år, men han har fået afslag hver gang.

"Jeg har sendt langt over 20 ansøgninger for at komme i praktik. Men jeg har fået afslag hver gang," siger Steffan Kjer Høi til DR Syd.

Steffan Kjer Høi er langt fra den eneste, der står i den situation. I hele landet mangler omkring 1.200 lærlinge på datatekniker- og it-supporteruddannelsen en praktikplads hos en virksomhed.

Alene på EUC Syd i Sønderjylland er der tale om 86 lærlinge inden for data, som ikke kan få en praktikplads, og som derfor er i skolepraktik.

For hele Syddansk Erhvervsskole er der 265 lærlinge indenfor data, der er i skolepraktik, men som altså mangler praktikpladser i virksomhederne. Det viser en opgørelse fra Dansk Industri.

(Denne artikel er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR SYD).

Her er de mest populære outsourcing-destinationer i it-branchen

IT-branchen buldrer frem - runder 90.000 ansatte

Ny ITU-rektor håber på flere kvinder og mere vækst

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger