ITWatch

Transatlantisk dataaftale gås efter i sømmene

Den et år gamle og omstridte dataudvekslingsaftale mellem Europa og USA er, som planlagt, ved at blive gennemgået i disse dage i det aftalte årlige tjek. EU er drivkraften i aftalen, som amerikanerne gerne havde været fri for.

Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

Den europæiske justitskommisær Věra Jourová har i to dage sammen med en hær af embedsmænd og den amerikanske handelsminister Wilbur Ross gennemgået aftalen "Privacy Shield". Aftalen blev indgået for et år siden mellem EU og amerikanerne, og skal beskytte især europæiske borgeres data og sikre, at de opbevares forsvarligt.

Det skriver Berlingske Business.

Resultatet af gennemgangen, som efter aftale skal gennemføres en gang om året, vil først blive præsenteret i løbet af oktober, hvor EU-kommisionen fremlægger sin rapport. Justitskommisæren gik forud for granskningen dog ikke i nævneværdige detaljer i forhold til, hvad man kan forvente sig af rapporten.

"Min forventning er, at vi vil nå frem til, at "Privacy Shield" fungerer, men at vi også vil nå frem til, at der er plads til forbedringer," fortalte Věra Jourová til Reuters.

Selve aftalen er primært lavet på EU's foranledning, og amerikanerne havde helst være den foruden. Aftalen blev indgået, da det, på baggrund af Snowden-afsløringerne, kom frem, at den amerikanske databeskyttelse lod meget tilbage at ønske. Privacy Shield skulle dermed erstatte den gamle "Safe Harbour"-aftale. Den nye aftale berører dog ikke kun myndighedsdata, men også amerikanske selskaber, som kører deres softwareløsninger fra servere i USA og dermed har store mængder europæiske data liggende i USA. Data, som har en markedsværdi på adskillige mia. dollars.

EU-Kommissionen ruller cybersikkerhedspakke ud

Tænketank: Fintech er en hastesag for EU

EU-lande er delte om beskatning af techselskaber

EU-rapport ser skattemilliarder fra Google og Facebook tabt

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger