Tech-selskaber diskuterer blokering af terrorgrupper

Facebook, Twitter, Microsoft og Youtube har afholdt det første møde i den nye sammenslutning GIFCT, som skal modvirke terrorister og yderligtgående gruppers brug af sociale medier og digitale platforme.
Den nye sammenslutning GIFCT skal gøre det sværere for yderligtgående grupper at koordinere og kommunikere med hinanden. | Foto: /ritzau/AP/
Den nye sammenslutning GIFCT skal gøre det sværere for yderligtgående grupper at koordinere og kommunikere med hinanden. | Foto: /ritzau/AP/

Tirsdag mødtes de fire tech-selskaber Facebook, Twitter, Microsoft og Youtube til det frøste officielle møde i den nye sammenslutning GIFCT (Global Internet Forum to Counter Terrorism), som skal arbejde modvirke terrorister og andre ekstreme gruppers brug af internettet til at koordinere angreb, sprede information og hverve nye medlemmer.

Det skriver Politiken.

Sammenslutningen er stiftet, fordi de fire selskaber alle har oplevet deres sociale medier og digitale værktøjer blive misbrugt i ekstreme grupperingers arbejde og taktik. Eksempelvis har terrorgrupper i høj grad gjort brug af Youtube-videoer til at sprede propaganda i rekrutteringsøjemed og instruktionsvideoer til forskellige formål såsom angreb.

Selskaberne brugte det indledende møde på at diskutere, hvordan man får flere selskaber til at melde sig ind i organisationen, ligesom man også diskuterede brugen af den nye Hash-database, som gør det muligt at censurere billeder fra yderligtgående grupper på tværs af platformene. Foruden selskaberne deltog også 24 andre tech-selskaber samt repræsentanter for de amerikanske og britiske regeringer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også