ITWatch

Topledere på stribe er blevet angrebet af hackere

Cyberangreb er blevet hverdag i danske virksomheder. Over halvdelen af dem, der har svaret i Berlingske Business' Toplederpanel, har været ude for angreb i årets første seks måneder.

Foto: Ritzau

Det er nu en uge siden, at den danske rederi­gigant A.P. Møller - Mærsk blev ramt af et hackerangreb, som gjorde det umuligt for tusindvis af Mærsk-kunder at booke en container. Angrebet kom bag på Mærsk, der i skrivende stund fortsat kæmper for at få systemerne helt op at køre igen.

Angrebet på Mærsk er usædvanligt ved sine enorme konsekvenser. Men cyberangreb på danske virksomheder er blevet en del af hverdagen.

Siden begyndelsen af 2017 har 55 pct. af toplederne, der har svaret i Berlingske Business’ Toplederpanel, været udsat for angreb på deres IT-systemer. 30 pct. har ikke oplevet angreb, mens ti pct. svarer, at de ikke ved, om de har været angrebet. Fem pct. ønsker ikke at svare på spørgsmålet. Angrebene har typisk form af mails med skadelig software eller ransomware.

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, der fremstiller generatorer til energibranchen, er en af de virksomheder, der kæmper med problemerne.

"Vi modtager titusindvis af mails med malware, ransomware og phishing hver dag. Problemet har eksisteret længe og har været jævnt stigende de senere år," fortæller Anders Heide Jensen, der er adm. direktør for virksomheden og dens omkring 600 ansatte til Berlingske Business.

(DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Berlingske).

Mærsk er fortsat ramt af it-angreb - men kan nu modtage ordrer

It-eksperter efter kæmpe hackerangreb: "Ingen virksomheder kan vide sig sikre"

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs