ITWatch

Sikkerhedshul i KMD-system har stået åbent i 12 år

80 kommuner benytter KMD’s system til digital pladsanvisning, der har haft en sikkerhedsbrist. Ifølge it-selskabet har fejlen altid eksisteret i det 12 år gamle system.

Foto: PR/KMD

KMD har nu lappet sikkerhedsbristen i it-selskabets system til digital pladsanvisning, men hullet har stået åbent i 12 år. Det skriver Dr.dk.

Det har gjort det muligt at blotlægge af en række borgeres navne og CPR-numre, fremgår det af en redegørelse fra KMD, som ITWatch er i besiddelse af.

Fejlen har ifølge KMD eksisteret siden, systemet gik i luften for 12 år siden. Direktør i KMD Mette Louise Kaagaard afviser dog, at it-selskabet har konstrueret systemet forkert.

"Vi mener ikke, at der er noget forkert i den måde, vi har lavet det på. Der har selvfølgelig været en fejl. Det skulle ikke have været muligt at slå et givet navn på et givet cpr-nummer op. Der burde have været en begrænsning på, men vi mener ikke, der er noget galt i den måde, vi i øvrigt har lavet det på," siger Mette Louise Kaagaard til Dr.dk.

Frederiksberg Kommune om sikkerhedshul: Vi er tilfredse med KMD's håndtering 

Hacker trak CPR-numre ud af KMD's pladsanvisningssystem 

KMD politianmelder it-medarbejder hos konkurrent for hacking 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs