ITWatch

Sikkerhedshul i KMD-system har stået åbent i 12 år

80 kommuner benytter KMD’s system til digital pladsanvisning, der har haft en sikkerhedsbrist. Ifølge it-selskabet har fejlen altid eksisteret i det 12 år gamle system.

Foto: PR/KMD

KMD har nu lappet sikkerhedsbristen i it-selskabets system til digital pladsanvisning, men hullet har stået åbent i 12 år. Det skriver Dr.dk.

Det har gjort det muligt at blotlægge af en række borgeres navne og CPR-numre, fremgår det af en redegørelse fra KMD, som ITWatch er i besiddelse af.

Fejlen har ifølge KMD eksisteret siden, systemet gik i luften for 12 år siden. Direktør i KMD Mette Louise Kaagaard afviser dog, at it-selskabet har konstrueret systemet forkert.

"Vi mener ikke, at der er noget forkert i den måde, vi har lavet det på. Der har selvfølgelig været en fejl. Det skulle ikke have været muligt at slå et givet navn på et givet cpr-nummer op. Der burde have været en begrænsning på, men vi mener ikke, der er noget galt i den måde, vi i øvrigt har lavet det på," siger Mette Louise Kaagaard til Dr.dk.

Frederiksberg Kommune om sikkerhedshul: Vi er tilfredse med KMD's håndtering 

Hacker trak CPR-numre ud af KMD's pladsanvisningssystem 

KMD politianmelder it-medarbejder hos konkurrent for hacking 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs