ITWatch

Sikkerhedshul i KMD-system har stået åbent i 12 år

80 kommuner benytter KMD’s system til digital pladsanvisning, der har haft en sikkerhedsbrist. Ifølge it-selskabet har fejlen altid eksisteret i det 12 år gamle system.

Foto: PR/KMD

KMD har nu lappet sikkerhedsbristen i it-selskabets system til digital pladsanvisning, men hullet har stået åbent i 12 år. Det skriver Dr.dk.

Det har gjort det muligt at blotlægge af en række borgeres navne og CPR-numre, fremgår det af en redegørelse fra KMD, som ITWatch er i besiddelse af.

Fejlen har ifølge KMD eksisteret siden, systemet gik i luften for 12 år siden. Direktør i KMD Mette Louise Kaagaard afviser dog, at it-selskabet har konstrueret systemet forkert.

"Vi mener ikke, at der er noget forkert i den måde, vi har lavet det på. Der har selvfølgelig været en fejl. Det skulle ikke have været muligt at slå et givet navn på et givet cpr-nummer op. Der burde have været en begrænsning på, men vi mener ikke, der er noget galt i den måde, vi i øvrigt har lavet det på," siger Mette Louise Kaagaard til Dr.dk.

Frederiksberg Kommune om sikkerhedshul: Vi er tilfredse med KMD's håndtering 

Hacker trak CPR-numre ud af KMD's pladsanvisningssystem 

KMD politianmelder it-medarbejder hos konkurrent for hacking 

Mere fra ITWatch

TDC taber terræn igen

Det går fortsat tilbage for Danmarks største telekoncern, TDC, der i årets første kvartal tabte både kunder og omsætning. Selskabet skærer ned med hård hånd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs