Medie: Rusland forsøgte at hacke amerikanske stemmesystemer

I månederne op til præsidentvalget i USA lancerede russiske hackere adskillige angreb mod landets valgsystemer, viser lækket dokument fra sikkerhedstjenesten NSA.
Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Foto: /ritzau/Finn Frandsen
RITZAU

Hackere fra den russiske efterretningstjeneste forsøgte gentagne gange at bryde ind i amerikanske stemmesystemer før sidste års præsidentvalg i USA.

Det skriver netmediet The Intercept, som er kommet i besiddelse af et fortroligt dokument fra den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA.

Her fremgår det blandt andet, at russerne gennemførte mindst ét angreb mod en leverandør, der udvikler software til systemer, der bruges i amerikanske valg.

Derudover blev såkaldte spear phishing-e-mails sendt til flere end 100 personer, der arbejdede med stemmeoptællingen ved valget.

Spear phishing er en metode, som hackere bruger til at tvinge sig adgang til netværk og it-systemer.

Russiske spionangreb

Angrebene skulle have fundet sted i månedsvis og helt op til få dage før valget 8. november, skriver The Intercept.

The Intercept er et amerikansk onlinemedie, der fortrinsvist skriver om national sikkerhed. Ifølge mediet fremgår det ikke af NSA-dokumentet, hvorvidt det russiske cyberangreb havde nogen indflydelse på det amerikanske valg.

Den amerikanske efterretningstjeneste har gentagne gange sagt, at hackere ikke havde nogen indflydelse på registreringen af stemmer under valget.

Dokumentet støtter vedholdende påstande om, at den russiske præsident, Vladimir Putin, forsøgte at påvirke valget til fordel for Donald Trump.

"Fremtrædende aktører fra den russiske efterretningstjeneste gennemførte et spionangreb mod et navngivet amerikansk selskab i 2016," står der i dokumentet.

"Tydeligvis for at få oplysninger om valgrelateret software- og hardware-løsninger," hedder det yderligere.

Dokumentet bliver offentliggjort blot få dage, efter at Vladimir Putin har nægtet alle anklager om russisk indblanding i det amerikanske valg.

/ritzau/

KMD: It-sikkerhed kommer til at vokse mest som forretningsområde 

Våbenkapløb om at holde cyberspioner ude af danske virksomheder 

Mød den næste store virus fra hackerne: Jaff 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også