ITWatch

Partier sender medlemmers persondata til Facebook

Venstre, Frie Grønne og Nye Borgerlige sender oplysninger om deres partimedlemmers politiske tilhørsforhold til det sociale medie via annonceværktøjet Facebook Pixels.

Foto: Thomas Hodel/Reuters/Ritzau Scanpix

Gennem annonceværktøjet Facebook Pixels, som kan bruges til målrettet annoncering, videregiver Venstre, Nye Borgerlige og Frie Grønne oplysninger om nye medlemmer til Facebook, skriver mediet Radar.

Lektor ved juridisk institut på Syddansk Universitet Ayo Næsborg-Andersen er ”næsten overbevist om,” at der er tale om ulovlig praksis fra partierne.

”Politisk overbevisning er en enormt følsom oplysning, så det skal være meget klart og tydeligt for borgeren, at man samtykker til, at oplysninger om medlemskab bliver registreret og sendt til Facebook, ellers er det ikke lovligt,” siger hun til mediet.

Pressechef i Nye Borgerlige Lars Kaaber skriver til Radar, at han mener, partiet overholder lovgivningen, mens Venstre i et skriftligt svar oplyser til mediet, at partiet ”bruger værktøjet til at målrette annoncering mod de, der allerede har udvist en interesse for et emne eller brugt tid på hjemmesiden.”

Frie Grønne er efter Radars henvendelse stoppet med at bruge tjenesten, lyder det.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch)

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs