ITWatch

Vi er elendige til passwords - så nu kommer afløseren

Vores it-sikkerhed lider under, at mennesker er håbløse til passwords. Nu er Apple og snart en række andre store techselskaber klar med afløseren, som minder om noget, vi allerede kender i Danmark.

Christian Damsgaard Jensen, Danmarks Tekniske Universitet | Foto: DTU / PR

Portene ind til vores digitale hemmeligheder er alt for skrøbelige. Og fejlen ligger hos os mennesker. Uanset hvor mange dekreter eller regler, der strømmer ud fra it-afdelingen, er vi fra naturens hånd elendige til at bruge passwords.

Vaner, bekvemmelighed og manglende viden om hackernes tricks får os til – gang på gang – at vælge passwords, der er alt for nemme at gætte. For eksempel noget med hundens navn, et årstal og så måske et udråbstegn, hvis det skal være rigtig fint eller it-chefen kræver, at der skal være et specialtegn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs