ITWatch

Gyldendal undrer sig og vil se nærmere på politianmeldelse fra Datatilsynet

Datatilsynet har rettet kritik mod forlagshuset og indstillet det til en millionbøde for lempelig omgang med personlige oplysninger. Men sagen er fire år gammel, og Gyldendal troede, den var afsluttet for flere år siden.

Medie- og kommunikationschef i Gyldendal, Niels Overgaard, undrer sig over, at politianmeldelsen kommer fire år efter tilsynsbesøget. Forlaget vil nu se nærmere på anmeldelsen, inden det beslutter sig for, hvad næste juridiske træk er. | Foto: Ulrik Jantzen/Ritzau Scanpix

Gyldendal står til at modtage en bøde på én mio. kr. for at have opbevaret data om udmeldte 685.000 bogklub-medlemmer for længe og dermed brudt persondataloven. Det meddelte Datatilsynet tidligere på ugen, da myndigheden samtidig politianmeldte forlaget.

Det vækker overraskelse hos Gyldendal, fortæller forlaget medie- og kommunikationschef Niels Overgaard. Ikke at Datatilsynet har kritiseret Gyldendal for ikke at håndtere de personlige oplysninger korrekt. Men over tidspunktet og bøden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs