ITWatch

Stortinget i Norge står til millionbøde efter hackerangreb

It-sikkerheden i Stortinget i Norge var ikke god nok, da det blev ramt af et hackerangreb i 2020, og det kan nu resultere i en bøde, skriver Computerworld.

Foto: Jens Dresling

Stortinget i Norge, der svarer til Folketinget i Danmark, står til at få en bøde på 2 mio. norske kr. (knap 1,5 mio. danske kr.) for at have en dårlig datasikkerhed, skriver Computerworld.

Det er det norske datatilsyn, der er på vej med bøden til Stortinget, som kommer efter et større hackerangreb i 2020, hvor hackerne fik adgang til politikere og administrative medarbejderes mailkonti og herigemmen downloadede persondata.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs