ITWatch

Britisk detailkæmpe ramt af hackerangreb

Lørdag og søndag var det mere end svært for britiske onlinekunder at købe ind på Tescos hjemmeside, der var udsat for et hackerangreb.

Foto: PR / Tesco

Med 1,3 millioner ugentlige kunder måtte en del skuffede forlade Tescos hjemmesider med uforrettet sag i weekenden.

Ifølge Financial Times var hjemmesiden med salg af dagligvarer lørdag og søndag lagt ned af et hackerangreb, som betød, at det ikke var muligt at gennemføre order eller booke levering.

Søndag undskyldte Tesco for ulejligheden, og i en mail blev det videre pointeret, at angrebet ikke havde skabt anledning til at tro, at brugeres data var blevet kompromiteret.

Det er ikke første gang, at den store detailaktør har været mål for hackere. Tilbage i 2014 stjal hackere loginoplysninger fra omkring 2000 Tesco-kunder, og i 2016 lykkedes det for it-kriminelle, at stjæle 2,5 mio. britiske pund i Tesco Bank, skriver Financial Times.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Datatilsynet påtaler gymnasium 

Sikkerhedsfirma har givet udbytte på 285 mio. kr. på fem år 

Mere fra ITWatch

EET fortsætter aggressiv strategi med ny ejer

Hardwaredestributøren EET er blevet solgt til endnu en kapitalfond, der med et mere internationalt afsæt skal skubbe til aggressiv vækstrategi med opkøb i hobetal. "Vi er i en god gænge, som Pamplona kan være med til at accelerere," lyder det fra topchef om den nye ejer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs