ITWatch

Flere lande tilslutter sig kritik af Kinas regering efter hackerangreb

Kritikken af det kinesiske hackerangreb breder sig.

Foto: Thomas Borberg

USA, Storbritannien og en række andre lande tilslutter sig EU i kritikken af den kinesiske regerings manglende indgriben over for kinesiske hackere og anklager dertil den kinesiske regering for at have orkestreret en række cyberangreb.

Anklagerne kommer i forbindelse med et hackerangreb på en Microsoft Exchange-server tidligere på året.

Det skriver Bloomberg News.

"Den kinesiske regering må gøre en ende på denne systematiske cybersabotage og kan regne med at blive holdt ansvarlig, hvis den ikke gør," siger den britiske udenrigsminister Dominic Raab mandag ifølge nyhedsmediet.

Også Australien, Canada, New Zealand, Japan og Nato fordømmer de digitale angreb.

Tidligere mandag kritiserede EU's udenrigschef, Joseph Borrell, også hackerangrebene fra Kina, som ifølge udenrigschefen har resulteret i betydelige økonomiske tab for unionens regeringsinstitutioner og private selskaber.

Kinas udenrigsministerium har ikke kommenteret anklagerne uden for sine åbningstider, skriver Bloomberg News. I marts afviste ministeriet dog, at Kina skulle have stået bag angrebene på den omtalte Microsoft Exchange-server.

/ritzau/FINANS

EU fordømmer cyberangreb fra Kina 

Datatilsyn giver Rigspoliti alvorlig kritik i sag om teledata 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-startup vil hente 150 mio. kr. til international vækst

Techbbq: Certainly oplever stor interesse fra udenlandske fonde, og nu er det op til direktør Henrik Fabrin at vælge, hvilken investor den danske startup skal gå med. "Al kapital er jo ikke den samme," siger han. Målet er at hente mindst 150 mio. kr. inden for det næste halve år og at lave en børsnotering om fem år.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs