ITWatch

Regeringen sender lovforslag om forbud mod leverandører til telenetværk i høring

I et nyt lovforslag vil regeringen gøre det muligt for Center for Cybersikkerhed at forbyde specifikke virksomheder fra at levere udstyr og systemer til det danske telenetværk, hvis virksomhederne udgør "en trussel mod statens sikkerhed". Eneste klagemulighed er at gå direkte til domstolene.

I et interview med ITWatch i juni gjorde forsvarsminister Trine Bramsen (S) det klart, at regeringen kun ønsker 5G-leverandører fra "allierede lande." | Foto: LISELOTTE SABROE

Regeringen har nu fremsat sit udkast til det længe ventede lovforslag, som skal gøre det muligt at forbyde bestemte leverandører at levere udstyr til de danske telenetværk.

Loven skal gøre det muligt for Center for Cybersikkerhed at forbyde specifikke virksomheder at levere udstyr og systemer til kritisk teleinfrastruktur, hvis det vil udgøre "en trussel mod statens sikkerhed".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs