ITWatch

Tiktok hyrer lobbyister til at illustrere amerikansk tilknytning

Det sociale medie Tiktok har sat gang i et større lobby-arbejde for at styrke forholdet til USA og for at modarbejde den misinformation, de mener, der florerer i øjeblikket, lyder det.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP / AFP

Det sociale medie Tiktok har ansat mere end 35 lobbyister, der skal tale selskabets sag i USA, efter at den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, har truet med at forbyde apps fra Kina.

Det skriver The New York Times.

I de seneste tre måneder har lobbyister holdt mere end 50 møder med lovgivere og ansatte i Kongressen på vegne af Tiktok - herunder topråd inden for handel, statsret og -viden.

Mødernes formål har været at afvise Tiktoks tilhørsforhold til Kina og i stedet fremvise, hvordan det sociale medies ledelse består af amerikanske statsborgere med adresse i USA.

Det kinesiske selskab Bytedance, der ejer Tiktok, har afvist, at data bliver delt med den kinesiske regering. I stedet har ejerselskabet fremhævet, at Tiktok ikke er tilgængeligt i Kina, og at dataene fra mediet er opbevaret i delstaten Virginia med en backup i Singapore.

"Der er en del misinformation om Tiktok lige nu," siger Michael Beckerman, der er direktør i Tiktok og chef for selskabets offentlige politik i USA.

"Tiktok er ledet af en amerikansk topchef med hundredvis af ansatte og nøgleledere på tværs af sikkerheds-, produkt- og offentlig politik i USA," fortsætter han.

Det sociale medie er under granskning af den amerikanske regering for mistanke om videregivelse af data til den kinesiske regering.

Trump-administrationen overvejer, hvorvidt Tiktok bør reguleres. Selv om der ikke er en reel tidsfrist, siger regeringsstabschef Mark Meadows, at en eventuel beslutning ikke vil finde sted om måneder, men uger.

Tiktok går på annoncørjagt under boykot af Facebook

Ny sikkerhedslov får Tiktok til at trække sig ud af Hongkong

Minister vil inddrage regulering af sociale medier i kommende forhandlinger

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger