ITWatch

Hackerangreb – og coronakrise – forsinker retsopgør om udbyttebetaling

It-leverandøren til britisk investeringsbank, som er en del af den verserende udbytteskandale, er blevet ramt af hackerangreb. Sammen med coronavirussen har det forsinket retsopgøret.

Foto: Colourbox/© PRODUCTION PERIG - Perig MORISSE

Et hackerangreb på it-leverandøren Epiq er med til at stikke en kæp i hjulet på retsopgøret, hvor udlændinge er beskyldt for at have lænset den danske statskasse for et tocifret milliardbeløb, skriver Børsen.

Den britisk investeringsbank ED & F Man Capital Markets er sagsøgt i sagen, men et ransomwareangreb på bankens it-leverandør Epiq, hvor hackere har krypteret en del af it-systemerne, betyder, at advokaterne hos ED & F Man Capital Markets ikke har haft adgang til bankens dokumenter i sagen.

"Indtil i sidste uge har ED & F Man i to uger været ramt af, at dets advokater har haft nul adgang til dokumenter overhovedet på grund af et verdensomspændende ransomeware-angreb på Epiq," skrev ED & F Mans advokater mandag i et brev til retten i USA ifølge Børsen.

Efterfølgende har spredningen af coronavirussen betydet, at advokaterne hos investeringsbanken har været nødsaget til at forlade kontorerne, hvilket har medfødt yderligere forsinkelser i retsopgøret.

Midt i coronapandemi kæmper WHO med hackerangreb

Advokatfirmaer klar til flere hackerangreb på hjemmearbejdende ansatte

Sikkerhedsdirektør efter it-angreb: Skuffende at myndighederne lod det ske

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger