ITWatch

Hackerangreb – og coronakrise – forsinker retsopgør om udbyttebetaling

It-leverandøren til britisk investeringsbank, som er en del af den verserende udbytteskandale, er blevet ramt af hackerangreb. Sammen med coronavirussen har det forsinket retsopgøret.

Foto: Colourbox/© PRODUCTION PERIG - Perig MORISSE

Et hackerangreb på it-leverandøren Epiq er med til at stikke en kæp i hjulet på retsopgøret, hvor udlændinge er beskyldt for at have lænset den danske statskasse for et tocifret milliardbeløb, skriver Børsen.

Den britisk investeringsbank ED & F Man Capital Markets er sagsøgt i sagen, men et ransomwareangreb på bankens it-leverandør Epiq, hvor hackere har krypteret en del af it-systemerne, betyder, at advokaterne hos ED & F Man Capital Markets ikke har haft adgang til bankens dokumenter i sagen.

"Indtil i sidste uge har ED & F Man i to uger været ramt af, at dets advokater har haft nul adgang til dokumenter overhovedet på grund af et verdensomspændende ransomeware-angreb på Epiq," skrev ED & F Mans advokater mandag i et brev til retten i USA ifølge Børsen.

Efterfølgende har spredningen af coronavirussen betydet, at advokaterne hos investeringsbanken har været nødsaget til at forlade kontorerne, hvilket har medfødt yderligere forsinkelser i retsopgøret.

Midt i coronapandemi kæmper WHO med hackerangreb 

Advokatfirmaer klar til flere hackerangreb på hjemmearbejdende ansatte

Sikkerhedsdirektør efter it-angreb: Skuffende at myndighederne lod det ske 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs