ITWatch

ISS-topchef: Svært at sætte tidshorisont på klarhed omkring malwareangreb

ISS blev sidste uge ramt af et malwareangreb, som betød, at servicekoncernen som en foranstaltning måtte lukke sine systemer ned.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der er ingen tegn på, at kunders data er blevet kompromitteret, men angrebet ventes at få negativ betydning for ISS' resultater i 2020.

Det er dog endnu for tidligt at sige noget om, hvad det kommer til at koste, siger topchef Jeff Gravenhorst til Ritzau Finans onsdag morgen.

"Det er svært at sige. Vi er 10 dage inde i det, efter at vi blev angrebet forrige mandag. Vi lukkede alle vores systemer ned for at være sikre. Det gode er, at vi har investeret meget i det her de seneste mange år," lyder det fra topchefen.

Han fortæller, at alle systemer på de interne servere blev lukket ned, og at der stadig mangler at blive åbnet en del systemer:

"Vi er absolut ikke færdige, men vores forretning er baseret på mennesker, og vi leverer service med rengøring, receptionister og madlavning hver dag, men de teknologiske hjælpemidler er ikke oppe at køre. Vi har ikke et fuldt overblik endnu, men det kommer vi med så hurtigt, som muligt. Det vigtigste er, at vi kan levere langt størstedelen af vores forretning, fordi vi er centreret omkring mennesker," siger Jeff Gravenhorst.

/ritzau/FINANS

Cybersikkerhedsselskab har udsigt til rød tirsdag efter nedjustering

DMI retter ind efter nye retningslinjer om cookies

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger