ITWatch

Softwareingeniør finder it-sikkerhedsbrist hos Københavns Zoo

Københavns Zoo har angiveligt haft en it-sikkerhedsbrist på sin hjemmeside, skriver Politiken.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Softwareingeniøren Søren Louv-Jansen har opdaget en it-sikkerhedsbrist på Københavns Zoos hjemmeside, som betyder, at der er let adgang til data på personer, der har et årskort til den zoologiske have.

Det skriver Politiken.

Søren Louv-Jansen har selv et årskort til Københavns Zoo og opdagede sikkerhedsbristen, da han selv skulle logge på havens hjemmeside. Han fandt blandt andet ud af, at det var utrolig nemt at gennemskue adgangskoder, og at man derfor let kan få adgang til andre brugeres stamdata.

"Jeg lavede et lille program, det tog mig 10-15 minutter. Det prøvede fire forskellige postnumre ud som kode, nogle af de mest normale i Københavnsområdet, hvor jeg gik ud fra, at de fleste årskortholdere boede," siger Søren Louv-Jansen til Politiken.

Hos Københavns Zoo er meldingen, at man er ved at undersøge sagen.

"En bruger har gjort os opmærksom på en mulig sikkerhedsbrist. Jeg kan ikke kommentere på, hvorvidt det er en brist eller ej, det er vores it-afdeling ved at undersøge. Men det er selvfølgelig noget, vi tager alvorligt, og noget vi kigger på med det samme," siger presse- og kommunikationsansvarlig Jacob Munkholm Hoeck til Politiken.

TDC-chef vil bringe praktisk erfaring med i cybersikkerhedsråd

Regeringen nedsætter råd om cybersikkerhed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger