ITWatch

Demant arbejder stadig på at rydde op efter cyberangreb

Hørekoncernen Demant kæmper fortsat med konsekvenserne af hackerangrebet. Der er dog fremskridt.

Foto: Jens Dresling

To uger, efter at Demant blev ramt af cyberkriminalitet, har selskabet fortsat ikke noget bud på de økonomiske konsekvenser af hændelsen.

"Vi forventer at få de resterende forretningskritiske systemer, applikationer og servere gendannet inden for den næste måned. Vi kan i skrivende stund ikke konkludere på hændelsens finansielle indvirkning," skriver Demant i en opdatering.

Selskabet kan dog berette om flere fremskridt i forhold til at få it-systemerne op at køre igen, efter at systemerne blev lagt ned for godt to uger siden med store konsekvenser til følge.

"Mangel på adgang til nøgle-it-infrastruktur siden hændelsen har haft indvirkning på kerne-forretningsprocesser i hele værdikæden, herunder R&D, produktion og distribution. Hændelsen har påvirket alle forretningsområder i varierende grad og med regionale forskelle," skriver Demant.

Koncernen har blandt andet oplevet forsinkelser i leverancen af produkter på tværs af forretningsområder, og har også været påvirket i forhold til muligheden for at modtage ordrer. I høreapparatforretningen har mange klinikker i netværket ikke været i stand til at servicere brugere på normal vis.

En del nøgle-infrastruktur er i løbet af de seneste par uger blevet reaktiveret. Ifølge Demant handler det blandt andet om administration af brugeradgange, globalt netværk, centrale dataservere, basal telefoni og adgang til e-mail.

"Med regionale forskelle har vi været i stand til at genetablere og genaktivere flere ERP-systemer, men vi mangler stadig at gendanne visse forretningskritiske systemer, applikationer og servere for frigive disse til brug," skriver Demant.

Det vigtige produktions og distributionscenter i Polen, som omfatter høreapparater og processorer til høreimplantater, er i forhold til distributionsdelen i normal drift.

"Produktionslinjen inden for høreapparater er under ramp-up, og vi forventer normal kapacitet ved udgangen af denne uge," skriver Demant.

Også produktionen og distributionen i Mexico er på vej op i gear og nærmer sig snart normal kapacitet.

I Asien er der stadig en del arbejde at gøre, mens Nord-, Central og Sydamerika er mindst berørt af hændelsen.

10 dage efter hackerangreb holder Demant stadig kritiske it-systemer lukket

Fire dage efter cyberangreb holder Demant stadig kortene tæt til kroppen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger