ITWatch

Tysk datatilsyn nedlægger forbud mod brug af tech-giganters løsninger i skoler

Skolebørn i den tyske delstat Hessen må ikke længere bruge cloud-løsninger fra Microsoft, Apple og Google, fastslår tysk datatilsyn.

Arkivfoto. Foto: Mike Blake / Reuters / Ritzau Scanpix

Det tyske datatilsyn i delstaten Hessen har nedlagt forbud mod, at skoler bruger Microsofts Office 365, Apples iWork og Googles Docs.

Det skriver Berlingske.

Årsagen er, at der ifølge datatilsynet bliver sendt data fra Tyskland til USA, når Office 365-kontorpakken er i brug. Det er normalt ikke et problem, da brugerne giver tilladelse til dette, men den tilladelse kan ikke-myndige skolebørn ikke give, og derfor må systemerne ikke bruges på skolerne.

"Det, der gælder for Microsoft, gælder også cloudløsningerne fra Google og Apple. Cloudløsningerne fra disse udbydere er endnu ikke blevet præsenteret på en transparent og forståelig måde. Derfor gælder også her, at anvendelsen i forhold til databeskyttelsen ikke er egnet til skoler," skriver Hessische Beauftrage für Datenschutz und Informationsfreiheit (HBDI) i sin afgørelse.

HBDI skulle til en start blot forholde sig til Microsoft-løsningen, men har valgt, at forbuddet også skal gælde cloud-løsninger fra de andre tech-giganter.

Datarådgiver efter fejl: Vi tror at Google lytter med på alt

Lectio-leverandør lægger alle oplysninger bag login efter tilsynsundersøgelse

Indberetningssystem driller dataansvarlige

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger