Forskere udvikler digital platform til træning i cybersikkerhed

En gruppe forskere fra Aalborg Universitet vil med støtte fra Industriens Fond videreudvikle en platform, der kan træne cybersikkerhedsfolk i at opfange og håndtere hackerangreb.
Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix
Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

En gruppe forskere fra Aalborg Universitet har udviklet en platform, der kan træne folk i cybersikkerhed, og Industriens Fond har nu bevilliget 1,5 mio. kr. til videreudvikling af platformen.

Det oplyser parterne i en meddelelse.

Platformen er både rettet mod folk, der til daglig arbejder med cybersikkerhed, men også børn og unge, der skal lære om hackerangreb i skoler og på gymnasier.

"Der er et stort behov for at kvalificere mennesker til at kunne håndtere cybersikkerhed i fremtiden. Det gælder de mennesker, der allerede nu arbejder i virksomheder, som er potentielle mål for hackere, men også skole- og gymnasieelever, der kan blive fremtidens cybersikkerhedsmedarbejdere i forskellige dele af dansk erhvervsliv," siger Tim Sloth Jørgensen, der står i spidsen for Industriens Fonds indsats inden for cybersikkerhed.

"Planen er, at systemet skal rulles ud i hele landet og tilbydes til så mange som muligt. Det er med det formål, at vi er gået sammen med Aalborg Universitet. Platformen skal videreudvikles og gøres relevant for endnu flere virksomheder og uddannelsesinstitutioner."

Virtuelt netværk

Platformen er et virtuelt netværk af computere, hvor brugerne kan finde sårbarheder, som potentielt kunne resultere i et hackerangreb.

Den nye platform, der fremover også skal bruges i DM i cybersikkehed for gymnasieelever, giver brugerne opgaver i forskellige sværhedsgrader, hvor man eksempelvis skal forsøge at stjæle et password eller beskytte netværket mod virtuelle hackere.

"Man kan sige, at platformen uddanner folk til selv at blive en form for hackere, så de ved, hvordan de skal kunne modvirke angreb fra virkelighedens hackere. Og sværhedsgraden kan øges afhængig af brugerens niveau," siger lektor Jens Myrup Pedersen fra Wireless Communication Networks ved Aalborg Universitet og fortsætter:

"På den måde kan platformen udvikle kompetencerne hos skoleelever, der aldrig har arbejdet med cybersikkerhed før, men også blandt medarbejdere i danske virksomheder, som allerede arbejder med cybersikkerhed, men som har brug for at få opgraderet deres færdigheder. Derfor kan portalen bruges som uddannelsesværktøj langt ind i karrieren."

Ecuador hævder at have været udsat for 40 millioner cyberangreb

Højtider er cybersvindlernes fest 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også