ITWatch

Nyt site skal skabe oversigt i debatten om kinesisk tech-trussel

Huawei har mistet TDC som kunde og er ugleset helt op til det Ovale Værelse i Det Hvide Hus. Nyt site, begået af anaytiker, skal skabe oversigt over debatten om kinas rolle indenfor tech.

Ritzau Scanpix/AP/Mark Schiefelbein
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Schiefelbein

Direktør for Strand Consult, John Strand, der er hyppigt brugt analytiker af telebranchen, har lanceret ChinaTechThreat.com, der skal sætte fokus på cybersikkerhed med kinesisk fortegn.

"Gennem de senere år har der været meget fokus på brugen af kinesisk udstyr i teleselskabernes netværk. Det er en proces, der startede tilbage i 2005, og langt de fleste lande med den vestlige verdens værdier har haft fokus på disse udfordringer, og hvad det kan betyde for den nationale sikkerhed," skriver Strand om sitet.

Især den meget store kritiske fokus på Huawei har haft fokus i takt med, at selskabet er blevet en gigant på verdensscenen som leverandør mobileinfrastruktur fra 2G/3G/4G til en kombination af 4G og 5G.

"Det sker samtidig med, at stadig flere ting bliver koblet på internettet, og at virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner bliver stadig mere afhængige af elektronik, der er forbundet med internettet," skriver han.

Fokus på Kina sker af fire årsager.

* Meget af det udstyr, der kobles på nettet, er udviklet af kinesiske virksomheder i Kina.

* Kina har et markant anderledes syn på, hvad et demokrati er, og hvordan man indsamler og bruger data om virksomheder og borgere.

* Kina har en størrelse og position, der gør, at de tilhører en helt anden liga end andre lande, som udgør en cyber security-trussel mod vor verden.

"For det fjerde drejer det sig også om resilience, altså kan lande som USA, Tyskland, Frankrig, England etc. komme i en situation, hvor vi bliver afhængige af kinesisk teknologi," skriver John Strand.

Flere dataansvarlige anmelder brud på personsikkerheden

Center for Cybersikkerhed skal have ny chef

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger