ITWatch

Hackere krævede løsepenge af norske Hydro

Vi forsøger at neutralisere virusangreb, og anlæg i udland er formentlig ikke ramt, siger Hydros finanschef.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Opdateret kl. 17.52.

Hackere har angrebet det norske Hydros netværk af computere og krævet løsepenge af aluminiumsproducenten.

Selskabet er en af verdens største producenter af aluminium med 36.000 ansatte i 40 lande. Angrebet fik tirsdag prisen på aluminium til at stige ude i verden.

"Ved midnatstid mandag opdagede vores it-eksperter usædvanlige aktiviteter på serverne i vores globale it-system," fortæller Hydros finansdirektør Eivind Kallevik.

"Det viste sig, at Hydro var ramt af et alvorligt dataangreb," siger han.

Det drejer sig om krypteringsvirus. Det kendes også som ransomware eller løsepengevirus.

"Efter angrebet har vi arbejdet på at isolere og neutralisere virusset. Alle anlæg er isoleret, og det ser ikke ud til at have angrebet anlæg uden for Norge," siger Kallevik.

Den norske myndighed for cybersikkerhed, Norcert, har udsendt en advarsel til en række af Hydros samarbejdspartnere om angrebet.

Ifølge oplysningerne er der ved hackerangrebet anvendt en virus, som hedder "Lockergoga". Den gør alt indhold på de angrebne computere utilgængeligt.

Norcert opfordrer andre virksomheder til at melde tilbage, hvis de oplever, at der fifles med deres data.

Ransomware åbner en dør til offerets data eller gør systemer utilgængelige. Bagmændene kræver en løsesum for at gøre disse tilgængelige igen.

Ifølge Kallevik har angrebet indtil nu ikke påført selskabet store økonomiske tab.

"Vi arbejder på at løse situationen, sikre vore ansatte og dæmpe den økonomiske effekt. Vi gør alt for at begrænse følgerne for vore kunder," siger han.

Prisen på aluminium ude i verden steg, efter at cyberangrebet på Hydro blev kendt. Det var en reaktion på, at Hydro lukkede for nogle af dets produktionsanlæg og overgik til manuel produktion på andre, skriver Reuters.

/ritzau/NTB 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs