ITWatch

Danmark i global top 10 over cybersikkerhed

Center for Cybersikkerhed fortæller med afsæt i en undersøgelse, at Danmark klarer sig godt inden for cybersikkerhed sammenlignet med andre lande.

Center for Cybersikkerhed hører under Forsvarsministeriet, hvor Venstre-politikeren Claus Hjort Frederiksen er minister. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danmark er med helt fremme, når det gælder cybersikkerhed.

I den seneste opdatering af det internationale National Cyber Security Index ligger Danmark nummer seks. Indekset måler landenes evne til at forebygge og håndtere cyberangreb.

I en pressemeddelelse betegner Center for Cyberiskkerhed (CFCS) placereringen som flot.

"Den flotte placering kommer, efter at Danmark i de seneste år har styrket indsatsen markant på cyber- og informationssikkerhedsområdet," påpeger centeret, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Eksempelvis har regeringen afsat 1,5 mia. kr. til det nationale it-sikkerhedsniveau, fremhæver CFCS. Samtidig har Danmark blandt andet implementeret EU's direktiv om net- og informationssikkerhed.

Nummer et i indekset er Tjekkiet, mens resten af top5 indtages af Estland, Spanien, Litauen og Frankrig.

Indekset udvikles af det estiske E-governance akademi, og placeringen beregnes ud fra blandt andet landenes kapacitet til at bekæmpe og efterforske cyberkriminalitet, beskyttelsen af kritisk infrastruktu rog persondata samt uddannelse inden for it-sikkerhed.

Microsoft opsporer hackerangreb mod europæiske institutioner

Medarbejdere truer ubevidst cybersikkerheden

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger