ITWatch

Danmark i global top 10 over cybersikkerhed

Center for Cybersikkerhed fortæller med afsæt i en undersøgelse, at Danmark klarer sig godt inden for cybersikkerhed sammenlignet med andre lande.

Center for Cybersikkerhed hører under Forsvarsministeriet, hvor Venstre-politikeren Claus Hjort Frederiksen er minister. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danmark er med helt fremme, når det gælder cybersikkerhed.

I den seneste opdatering af det internationale National Cyber Security Index ligger Danmark nummer seks. Indekset måler landenes evne til at forebygge og håndtere cyberangreb.

I en pressemeddelelse betegner Center for Cyberiskkerhed (CFCS) placereringen som flot.

"Den flotte placering kommer, efter at Danmark i de seneste år har styrket indsatsen markant på cyber- og informationssikkerhedsområdet," påpeger centeret, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Eksempelvis har regeringen afsat 1,5 mia. kr. til det nationale it-sikkerhedsniveau, fremhæver CFCS. Samtidig har Danmark blandt andet implementeret EU's direktiv om net- og informationssikkerhed.

Nummer et i indekset er Tjekkiet, mens resten af top5 indtages af Estland, Spanien, Litauen og Frankrig.

Indekset udvikles af det estiske E-governance akademi, og placeringen beregnes ud fra blandt andet landenes kapacitet til at bekæmpe og efterforske cyberkriminalitet, beskyttelsen af kritisk infrastruktu rog persondata samt uddannelse inden for it-sikkerhed.

Microsoft opsporer hackerangreb mod europæiske institutioner

Medarbejdere truer ubevidst cybersikkerheden 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs