ITWatch

Facebook kan have lækket brugeres private foto

6,8 millioner brugere af Facebook har muligvis helt uvidende fået delt private billeder med hundredvis af apps. "Vi er kede af, at det er sket," siger teknisk direktør.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Hvis Facebook-stifter Mark Zuckerberg troede, at han ville få en stille stund efter kritikken de seneste måneder er haglet ned over Facebook, så må han tro om igen.

Problemerne om databeskyttelse fortsætter for it-giganten Facebook, der muligvis har gjort private billeder fra næsten syv millioner brugere synlige for andre apps, de tidligere har anvendt.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters fredag.

Teknisk direktør hos Facebook Tomer Bar har udsendt en meddelelse, hvori han forklarer problemet.

"Når nogen giver en app tilladelse til at få adgang til deres billeder på Facebook, giver vi normalt kun appen adgang til de billeder, som brugeren deler på sin tidslinje."

"I det her tilfælde har en fejl potentielt givet appudviklerne adgang til andre billeder. Blandt andet billeder delt på Facebook Historier og på Marketplace," siger Tomer Bar.

Billederne har været tilgængelige for tredjepartsapps fra 13. til 25. september.

"Vi er kede af, at det er sket. Vi vil samarbejde med udviklerne for at slette billeder fra de ramte brugere," siger Tomer Bar.

Facebook vil nu kontakte de brugere, der kan være ramt af fejlen. De vil få mulighed for at se, hvilke billeder der er delt uden deres accept.

Facebooks sikkerhedshul kan føre til milliardbøde under nye EU-dataregler

Datatilsynet: Nu hæfter I alle for Facebooks fejltrin 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs