ITWatch

Phising-angreb stiger eksplosivt

Falske profiler på sociale medier og forsøg på at franarre medarbejdere adgangsoplysninger til virksomheder it-systemer er i voldsom vækst, viser ny rapport.

/ritzau/Frandsen Finn
Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

Hver dag bliver medarbejdere udsat for, at cyberkriminelle forsøger at franarre dem adgangsoplysninger til virksomheder it-systemer. Den typesvindelangreb – kaldet corporate credential phishing – steg med 300 pct. fra årets andet til tredje kvartal ifølge en ny rapport fra det amerikanske it-sikkerhedsfirma Proofpoint.

Det skriver hjemmesiden It-borger.dk.

Rapporten fra Proofpoint viser samtidig, at svindelforsøg på sociale medier ligeledes er i eksplosiv vækst. Således er mængden af såkaldt social media support phising steget med 486 pct. i løbet af det seneste år.

Fælles for begge typer angreb er, at det ikke er et stykke software, som de cyberkriminelle benytter, fastslår Chris Dawson, Threat Intelligence Lead hos Proofpoint. Derfor opfordrer han til, at man er opmærksom på, hvem man kommunikerer med på nettet.

"Legitime afsendere eller deres medarbejdere vil aldrig bede om legitimationsoplysninger eller økonomiske oplysninger som kortoplysninger direkte via mail eller sociale medier. Hvis de gør det, er det sandsynligvis svindel," siger Chris Dawson til It-borger.dk.

Derudover peger han på, at forbrugere og medarbejdere bør sikre sig at, de kun kommunikerer med verificerede profiler og virksomheder på sociale medier.

Bøder vil lokke GDPR-kunder ud af busken

Ny kampagne skal sikre børn og unges datasikkerhed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger