ITWatch

It-chef langer ud efter mulighederne for at anmelde cyberkriminalitet

Det er ikke muligt at vedhæfte fortrolige logfiler på portal til anmeldelse af hackerangreb hos politiet. Det møder kritik fra it-chef og Rådet for Digital Sikkerhed. Rigspolitiet varsler ny løsning inden årets udgang.

Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

Et hackerangreb på en kollegas mailadresse fik i sidste uge it-chef på Aarhus Business College, Thomas Friis Poulsen, til at anmelde hændelsen til politiet.

Det var dog lettere sagt end gjort, skriver Computerworld.

For det første opstod der tvivl om, hvorvidt hackerangrebet skulle anmeldes på politi.dk eller borger.dk, der sammen med virk.dk og Center for Cybersikkerhed kan benyttes til at melde cyberangreb. For det andet var det ikke muligt at vedhæftet logfiler på anmeldelsesportalen.

"Jeg oplever en mangel på interesse for at hjælpe. Teknisk kan man ikke få lov til at give særlig meget information, og det synes jeg simpelthen er en fornærmelse mod den viden, som jeg trods alt synes, at jeg har," forklarer Thomas Friis Poulsen, som ved siden af rollen som it-chef på Aarhus Business College også har driftsansvaret for 21 øvrige erhvervsuddannelser, til Computerworld.

Hans kritik får opbakningen fra formand for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, der undrer sig over, at det ikke er muligt at vedhæfte filer i forbindelse med en anmeldelse. Hos Rigspolitiets center for cyberkriminalitet, NC3, anerkender man kritikken og meddeler, at man forventer at lancere en ny anmeldelsesportal inden udgangen af 2018.

Søren Pind skal bekæmpe cyberkriminelle i sit nye job 

It-sikkerhedsfirmaer: Medarbejderne skal trænes - de volder de fleste problemer 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs