ITWatch

Danske banker forsøgt hacket af Nordkorea

Hackere fra diktaturstaten Nordkorea har forsøgt at skaffe sig adgang til danske banker, lyder det fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Sidste år forsøgte en gruppe hackere fra Nordkorea at skaffe sig adgang til og skaffe data fra 100 finansielle virksomheder. Herhjemme var det Saxo Bank og Danske Bank samt en tredje ukendt bank, der var i søgelyset.

Det skriver Børsen.

Det fremgår af en netop offentliggjort trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed, der er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Rapporten beskriver det som et eksempel på den slags målrettede, avancerede angreb, skriver Børsen.

Man understreger i rapporten, at "truslen fra cyberkriminalitet mod den danske finanssektor er på det højest mulige niveau," hedder det videre.

"Når man ser på trusselsbilledet mod den finansielle sektor, er det helt generelt alvorligt," siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed til avisen.

Hos Danske Bank bekræfter man angrebsforsøget.

Danske it-folk sendes til Irak for at holde IS nede 

Stort stigning i cyberangreb på IoT-enheder 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs