ITWatch

En tredjedel vil hellere betale løsesum end opgradere it-sikkerhed

Hver tredje adspurgte beslutningstager vil i en rundspørge hellere betale løsesummen ved et ransomwareangreb end opgradere virksomhedens it-sikkerhed – til trods for at it-sikkerhedsfolk anbefaler, at man aldrig bør betale løsesum.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Hellere betale løsesummen, når det går galt, end investere i  en langvarig opgradering af it-sikkerheden. Det synes at være tanken, hvis man ser på resultat af en nylig rapport fra NNT Security. Ifølge rapporten vil hver tredje ud af 1800 adspurgte beslutningstagere fra erhvervslivet i Sverige og Norge hellere betale løsesum ved et ransomwareangreb end opgradere selskabets it-sikkerhed.

Det skriver version2 på baggrund af rapporten.

Selvom rapporten ikke undersøger danske virksomheder, men svenske og norske, så kalder NNT det bekymrende, at virksomhederne i stedet for at reagere proaktivt vælger at vente og se, hvorvidt det går galt. I alt svarer 33 pct. af de adspurgte selskaber i Sverige og 40 pct. af selskaberne i Norge, at de hellere vil betale løsesummen.

En formildende omstændighed ved tallene kan være, at der ikke er tale om it-folk, men "blot" beslutningstagere i virksomhederne. NNT opfordrer, ligesom størstedelen af it-sikkerhedsselskaber og myndigheder, at man i tilfælde af et angreb ikke betaler løsesum, da der ikke er en garanti for at man får sine data tilbage.

Virksomheder afviser statens værn mod cyberangreb 

Spiontjeneste er presset af it-udfordringer i forsvaret 

F-secure vælger dansk firma som distributør i Skandinavien 

Logpoint skruer op for satsning på det amerikanske marked 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs