Den nye persondataforordning har skabt travlhed hos Datatilsynet, der holder øje med om virksomheder og offentlige myndigheder overholder de nye regler. Det skriver Computerworld.
I perioden 28. maj til 3. juni har tilsynet fået 75 anmeldelser om sikkerhedsbrud. Ifølge tilsynsdirektør Cristina Angela Gulisano er der nu en ordentlig bunke sager, der skal behandles.
"Det er selvfølgelig et lidt bekymrende tal, når man regner det ud på årsbasis. Men som jeg også har sagt før, har vi fået tildelt de ressourcer, man fra politisk hold har vurderet er nok til at løse meropgaverne. Nu arbejder vi hårdt på at få mest ud af de ressourcer, vi har," siger Cristina Gulisano til Computerworld.
GDPR trådte i kraft 25. maj og bliver som nævnt håndhævet af Datatilsynet, mens det er politiet og anklagemyndigheden, der skal føre en sag for domstolene. Men grundet manglende ressourcer kan tilsynet blive svækket, har advokater tidligere hævdet over for ITWatch.
Direktøren i Datatilsynet understreger dog, at man vil forsøge "at få mest ud af de ressourcer, vi har".
Advokat kritiserer myndigheder: Danmark kan blive et persondataly
Ny persondatalov tvinger tilsyn til at hyre markant flere it-ansatte
Direktør i Datatilsynet: Derfor holder vi seminar på GDPR-lanceringsdag
Mere fra ITWatch
Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen
Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.