ITWatch

Ransomware rammer hver fjerde virksomhed

Cyberangreb i form af ransomware har i snit ramt hver fjerde danske virksomhed inden for de sidste 12 måneder. Det skriver Version2.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Når danske virksomheder over de sidste 12 måneder er kommet i it-kriminelles søgelys, er det i hvert fjerde tilfælde sket i form af et ransomwareangreb.

Det skriver Version2 på baggrund af en rundspørge blandt 555 af mediets brugere med en baggrund i it-sikkerhed.

Set over de seneste 12 måneder har 24 pct. af de adspurgte meldt om ransomwareangreb, mens CEO-fraud og spearfishing-angreb kommer ind på en samlet 2. plads med 20 pct. Til trods for at ransomware fylder godt i statistikken er der dog godt nyt, idet mængden ser ud til at være faldende, lyder det fra Mads Nørgaard Madsen, head of security & technology ved PWC.

"Det betyder, at folk er blevet bedre til at afværge det," siger han til Version2 med henvisning til, at det øgede fokus på problemet er med til at mindske mængden af vellykkede angreb.

Advokatfirma: GDPR giver øget risiko for hacking 

Sikkerhedsfirmaer: Kinas cyberspioner har Japan, USA og EU på kornet 

Virksomhedernes it-sikkerhed halter efter virkelighedens trusselsniveau 

Datatilsynet anbefaler at passe på Rusland og Kina i skyen 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs