ITWatch

Ransomware rammer hver fjerde virksomhed

Cyberangreb i form af ransomware har i snit ramt hver fjerde danske virksomhed inden for de sidste 12 måneder. Det skriver Version2.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Når danske virksomheder over de sidste 12 måneder er kommet i it-kriminelles søgelys, er det i hvert fjerde tilfælde sket i form af et ransomwareangreb.

Det skriver Version2 på baggrund af en rundspørge blandt 555 af mediets brugere med en baggrund i it-sikkerhed.

Set over de seneste 12 måneder har 24 pct. af de adspurgte meldt om ransomwareangreb, mens CEO-fraud og spearfishing-angreb kommer ind på en samlet 2. plads med 20 pct. Til trods for at ransomware fylder godt i statistikken er der dog godt nyt, idet mængden ser ud til at være faldende, lyder det fra Mads Nørgaard Madsen, head of security & technology ved PWC.

"Det betyder, at folk er blevet bedre til at afværge det," siger han til Version2 med henvisning til, at det øgede fokus på problemet er med til at mindske mængden af vellykkede angreb.

Advokatfirma: GDPR giver øget risiko for hacking 

Sikkerhedsfirmaer: Kinas cyberspioner har Japan, USA og EU på kornet 

Virksomhedernes it-sikkerhed halter efter virkelighedens trusselsniveau 

Datatilsynet anbefaler at passe på Rusland og Kina i skyen 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs