ITWatch

Google har fået 2,4 mio. klager på to år

Siden begyndelsen af 2016 har 2,4 mio. europæere bedt om at få private oplysninger slettet fra søgemaskinen. 90 pct. stammer fra private borgere.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Google har siden januar 2016 modtaget 2,4 mio. henvendelser fra utilfredse europærer, der ønsker at få private oplysninger slettet fra den globale søgemaskine. I 2014 strammede EU-domstolen reglerne for databeskyttelse, der ventes at få konsekvenser for Google de kommende år.

Det skriver Financial Times.

De nye databeskyttelsesregler, der træder i kraft til maj, vil gøre det nemmere for EU-borgere at få slettet digitale spor online, så længe der ikke er nogen "nødvendig" grund til, at personlig information ligger offentligt tilgængeligt.

"Vi har identificeret to primære kategorier af henvendelser. Der er dem, der vil have fjernet personlig information fra sociale medier og adresselister, og så er der dem, som vil have fjernet juridisk og professionel information, der er offentliggjort på nyhedssider og myndigheders hjemmesider," skriver Google i en rapport ifølge Financial Times.

En undersøgelse fra Google viser, at 90 pct. af alle indkomne henvendelserne over de seneste par år er kommet fra private borgere. Selskaber og offentlige personer udgør mindre end 7 pct. af de samlede klager.

I en rapport redegør Google for tekniske udfordringer med at sortere i ukorrekte, mangelfulde og irrelevante søgeresultater.

Hvis Google ikke overholder de nye EU-regler risikerer selskabet bøder på op mod 20 mio. euro eller hvad der svarer til 4 pct. af det foregående års globale omsætning, der i Googles tilfælde er endnu højere.

/ritzau/FINANS

Danmarks it-ambassadør kæmper for at sparke døre ind hos visse tech-giganter 

Datatilsynet: Ny skabelon skal hjælpe med at leve op til GDPR-krav  

Oracle udnytter persondatakrav til at skabe ny forretning 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs