ITWatch

Datatilsynet: GDPR-bøder kan ruske op i myndigheder

Omgangen med persondata vil blive skærpet blandt de offentlige myndigheder, hvis Datatilsynets beføjelser udvides med bøde- og påbudsstraf, fortæller kontorchef om forberedelserne til EU's persondataforordning. Samlet arbejder Datatilsynet med 91 projekter frem mod maj.

Foto: Screendump fra Datatilsynet.dk

Der er mere effekt i at uddele bøder eller påbud til offentlige myndigheder, end at give en negativ udtalelse på Datatilsynets hjemmeside. Derfor kan det gøre en positiv forskel for offentlige myndigheders databehandling, hvis et nyt lovforslag bliver vedtaget, siger Jesper Husmer Vang, kontorchef i Datatilsynet.

"Jeg tror, det rusker op i myndighedernes omgang med persondata derude, at de nu kan få bøder, hvis Folketinget ender med at vedtage lovforslaget til en ny databeskyttelseslov i sin nuværende form. Indtil videre har man kun fået en udtalelse med kritik, der er blevet lagt på vores hjemmeside," siger Jesper Husmer Vang.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs