ITWatch

Maersk-direktør: Effekt af cyberangreb er ved at være overstået

Maersk Lines resultater var hæmmet af sommerens cyberangreb i tredje kvartal, men driften i verdens største containerrederi er ved at være tilbage på ret køl.

Foto: /ritzau/Asger Ryø Borberg

Maersk Lines blev i sommer ramt af et cyberangreb, der i dagevis påvirkede selskabets drift. Nu kan selskabet dog langt om længe glæde sig over mere normale forhold igen. Det fortæller Maersk Lines ledelse på en telekonference oven på tirsdagens kvartalsregnskab.

Det bliver dog først i første kvartal af 2018 - mere end end et halvt år efter angrebet, der lammede rederiet i slutningen af juni og meget af juli - at driften er tilbage på normalt niveau.

"Vores bedring har været gradvist undervejs i tredje kvartal, og med hensyn til fragtmængderne gik vi ind i fjerde kvartal på linje med, hvad vi havde set uden cyberangrebet," siger kommerciel direktør Vincent Clerc fra Maersk Line.

Han fortæller, at kunderne gik til andre rederier med deres fragt, da Maersk Lines systemer var lagt ned, men at de i det store hele er vendt tilbage til det lyseblå rederi.

Til gengæld vil der formentlig stadig være nogle effekter af hackingangrebet at mærke i regnskabet for fjerde kvartal i form af forhøjede omkostninger. Mærsk-gruppen har måttet skrue op for sine udgifter til it-sikkerhed, og skibene har sejlet mindre effektivt, hvilket også koster ekstra.

"Der kan være nogle vedvarende effekter, som vi stadig arbejder på, men vi forventer, at omkostningerne normaliserer sig i løbet af fjerde kvartal, siger Vincent Clerc.

Adspurgt direkte, om Maersk Line derfor vil være tilbage på normalt niveau i første kvartal, bekræfter hans direktørkollega, driftsansvarlige Søren Toft, korfattet:

"Ja, det forventer vi."

Maersk Line vurderer, at rederiet ville have tjent mellem 250 og 300 mio. dollar mere på bundlinjen i tredje kvartal, hvis ikke det var for cyberangrebet. Kvartalets indtjening endte på 220 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs